Rendezvények - Fóti Közszolgáltató Nonprofit kft.

Tartalomhoz ugrás

Rendezvények

Rendezvények 2024.
2024-ben is szeretettel hívunk és várnunk minden érdeklődőt a Somlyó-tónál lévő rendezvényeinkre!
Rendezvények 2024.
Farsang
Az  idei évben a Karneváli hangulatot idéztük meg a Somlyó tónál. Salsa  tánccsoport, kubai táncosok  és fergeteges Intermezzo koncert mellett az  Apponyi ovi táncos lábú óvodásai és dolgozói is színpadra léptek. A  Városi Könyvtárosok velencei karneváli maszkot készítettek a  látogatókkal.
A  FÖKE csapatával közösen barkácsolt télbanyákat egy gigantikus máglyán  égettük el, a rossz tulajdonságokkal, cselekedetekkel együtt.
Azóta tart a jó idő….

___________________________________________________________________________
Rendezvények 2023.
2023-ban 8 alkalommal „Kiruccanás” családi programokat szerveztünk a Somlyó-tónál.
Farsang
2023. február 18-án szombaton került megrendezésre a városi Farsang. Célja a népi hagyományok felelevenítése, a népzene és néptánc, valamint az íjászat népszerűsítése volt. A rendezvényen kiemelt lehetőséget kaptak a városi intézmények a bemutatkozásra: óvodások műsora volt látható a színpadon, a Fót Városi Könyvtár dolgozói pedig kézműveskedésre várták a közönséget. Civil egyesületeink tevékenyen részt vettek az érzékenyítésben és a programok kidolgozásában.

Farsang
Farsang
Farsang
Húsvéti Kiruccanás
2023. április 1-én Bolondos Húsvétra hívtuk a városlakókat. A programokat a húsvéti ünnepkör népi hagyományai köré szerveztük: a Kacaj zenekar tolmácsolásában a népzenével ismerkedhettek a résztvevők, valamint húsvéti kalácssütés és családi játszó programok (állatsimogató, népi játékok) várták az érdeklődőket. Lehetőséget biztosítottunk tehetséges fóti gyermekeknek a hangszeres, színpadi fellépésre.

Húsvéti kiruccanás
Húsvéti kiruccanás
Húsvéti kiruccanás
Majális kiruccanás
2023. május 1-én Majálist rendeztünk a Somlyó-tónál. A tavalyi évhez hasonlóan ezen a rendezvényen kuriózumként megjelentek a városi intézmények, vállalkozások, cégek egy-egy táncos produkció bemutatásával. A városban működő gyermek tánccsoportok is aktívan szerepet vállaltak a műsor programjában. Az eseményt a látássérülteknek akadálymentesítettük és a lakosoknak is lehetőséget biztosítunk az elfogadás, integráció gyakorlására. A programok között szerepelt veterán autó felvonulás, vidámpark, érzékenyítő workshop. Felléptek Agárdy Szilvia, az Iszkiri zenekar, Dj Dominique, a Vakrepülés produkció és a Hungarian Rhapsody

Majális kiruccanás
Majális kiruccanás
Majális kiruccanás
Soml(y)ói kiruccanás – Somlyó Feszt
2023. június 17-én első alkalommal került megrendezésre a Somlyó Feszt. A rendezvény témája kettős volt, egyrészt a természetvédelem, másrészt a somlói galuska köré épült. A természetjárás népszerűsítésében a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai vettek részt, valamint solymász bemutató volt. A somlói galuska témájában receptversenyt hirdettünk, hagyományos és újragondolt somlóikat is vártunk. A rendezvényen magyar rekordot döntöttünk, és ennek keretén belül 5.000 adag somlóit osztottunk a vendégeknek. A programot a Blahalouisiana zenekar esti koncertje zárta.

Soml(y)ói kiruccanás - Somlyó Feszt
Soml(y)ói kiruccanás - Somlyó Feszt
Soml(y)ói kiruccanás - Somlyó Feszt
Ételek és életek
2023. július 8-án különböző népcsoportok mutatkoztak be a rendezvényen, táncaikkal, zenéjükkel és ételeikkel népszerűsítve országukat. Az olasz sátornál rendkívül népszerű volt a pizzatészta készítő workshop. Az ehető vadon termő növények kóstolgatása is sokaknak okozott maradandó élményt. A szerb táncház és élőzene remek hangulati lezárás volt. Az esti nagykoncertet Szabó Balázs Bandája adta.

Ételek és életek
Ételek és életek
Ételek és életek
Extrém Kiruccanás
2023. augusztus 26-án került megrendezésre az Extrém sportnap. A Somlyó-tónál kialakított sportpályákon gördeszka és BMX bemutatót tartottunk népszerűsítve a sportágakat, valamint a Somlyó-tavi sport- és szabadidős lehetőségeket. Változatos program lehetőségeket kínáltunk: kosárlabda zsonglőrök műsora, evezős ergométerezés, falmászás, Ninja varior és az Airsoft kipróbálásának lehetősége is adott volt a kilátogatóknak. A programokat a Zabszalma együttes, majd a USNK esti koncertje zárta.
A programba civil egyesületek is tevékenyen bekapcsolódtak pl. a kerekesszékes kosárlabdázás kipróbálásának lehetőségével.

Extrém kiruccanás
Extrém kiruccanás
Extrém kiruccanás
Őszikék
2023. október 1-én, az Idősek világnapján, az idősebb korosztályt szólítottuk meg. A programban több intézmény és civil szervezet is szerephez jutott. Az unoka-nagyszülő különleges kapcsolatot fotókiállítással mutattuk be és unoka-Nagyi vetélkedőn lehetett részt venni. Egészségügyi vizsgálatokra is lehetőséget biztosítottunk a fóti lakosoknak: vérnyomás, vércukorszint, szaturáció mérés.

Őszikék
Őszikék
Őszikék
Lúdságok és Lámpások
A 2023. november 11-i rendezvény célja a Márton napi hagyományok felelevenítése volt. A hagyományőrző színpadi programok mellett lámpáskészítés, fény-árnyék játékok, madárodú készítés, valamint magyar népzene és moldvai táncház szerepelt a rendezvény programjában.

Lúdságok és lámpások
Lúdságok és lámpások
Lúdságok és lámpások
Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2151 Fót, Malom u. 1.
Vissza a tartalomhoz