Kertészet - Fóti Közszolgáltató Nonprofit kft.

Tartalomhoz ugrás

Kertészet

A Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft célja a kulturált, környezetbarát kép kialakítása Fóton.

Évente több mint 60 000 tő egynyári virág kerül kiültetésre a virágágyásokba, virágládákba. A kandeláberekre az elmúlt években 1 200 tő futómuskátli került, ez a szám 2020-ban már   2 000 tőre növekszik. Újdonságként ebben az évben virágoszlopok is kerülnek a forgalmasabb, kiemelt helyekre.

A növények telepítésénél figyelembe vesszük a növény tulajdonságait is, igyekszünk ellenálló ám impozáns fajtákat választani. A növények mikropalántaként kerülnek hozzánk, amit aztán kertészeink nevelnek tovább 1000 m²-es fóliasátrunkban.

A begónia, paprikavirág, büdöske, petúnia mellett ma már olyan dísznövényekkel is találkozhatunk Fóton, mint a bordó- vagy zöld levelű díszbatáta. Évről-évre egyre több évelő, illetve különböző virágzó cserje is kerül a virágszigetekbe és természetesen emellett a facsemete ültetések sem maradhatnak el..

A folyamatos karbantartás (gyomlálás, kaszálás, metszés, öntözés) és nem beszélve a virágok kiültetéséről, rengeteg időt, energiát vesz igénybe, ezért kérünk minden lakost, hogy közösen vigyázzunk városunk „szépségeire”!

Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2151 Fót, Malom u. 1.
Vissza a tartalomhoz