URBACT Városfejlesztési program - Fóti Közszolgáltató Nonprofit kft.

Tartalomhoz ugrás

URBACT Városfejlesztési program

Projektek > Városfejlesztési program


CITISENSE városfejlesztési projekt
 
 
Fót város vezetése kiemelt céljának tekinti az Európai Unió és a világ más országaival való kapcsolatrendszer fejlesztését. Ennek érdekében európai uniós pályázatok révén városfejlesztési hálózatokba és tudásmegosztáson alapuló nemzetközi projektekbe csatlakozik be városunk. Így fejlesztve tudásunkat, kapacitásainkat és nemzetközi jelenlétünket.

 
Az URBACT IV program keretein belül 2024 év elején Fót városa kifejezte érdeklődését és csatlakozási szándékát olyan európai uniós városfejlesztési projektek irányába, melyek a levegőszennyezés, az energiaszegénység, a digitális átállás és a városi közbiztonság témájával foglalkoznak.

 
A tárgyalások eredményeképpen városunk megpályázta a görög Pireusz vezetésével megvalósítandó Be Secure – Feel Secure városbiztonsági projekt továbbfejlesztésén alapuló CITISENSE projektben való részvételt. A projekt célja, hogy a görög város által 2018-2022 között kifejlesztetett és tesztelt, a városi közbiztonságra és kiberbiztonságra, a városban élő emberek biztonságérzetének és jóllétének fokozására kidolgozott módszert más európai város is eredményesen adaptálhassa. A pályázat első fordulójának eredményeként Fót kiválasztásra került, mint a jövőbeli hálózat tagja. A hálózatban a görög Pireusz, a spanyol Manresa, az olaszországi Nápoly, a lett Liepaja, és a belga Geel városa vesz még részt.

 
A projekt pályázati terve március 20-án került benyújtásra a párizsi URBACT Titkárság felé. Eredmény 2024 júniusában várható. Amennyiben a projekt támogatást nyer, úgy 2024 szeptemberében kezdőik meg a 6 európai város közti közös munka, mely 2026 őszéig tart majd. 
 
Hivatalos URBACT logó (2021-2027)  

A görög vezetésű Be Secure – Feel Secure hálózat logója
Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2151 Fót, Malom u. 1.
Vissza a tartalomhoz